X
تبلیغات

قالب وبلاگ

قالب وبلاگ

زبان انگلیسی راهنمایی کنگان - نمونه سوالات کلاس سوم تا پایان درس 5 نوبت اول
 
زبان انگلیسی راهنمایی کنگان
شرح فعالیتهای گروه زبان تدریس قسمتهای مختلف کتاب-نمونه سوالات امتحانی درس به درس و نوبت و......
درباره وبلاگ


این وبلاگ در سال 1386 با هدف کمک به دانش اموزان دوره راهنمایی برای بهتر فهمیدن نکات درسی کتاب زبان انگلیسی راه اندازی شده است .در این وبلاگ شما می توانید شیو ه های تدریس قسمتهای مختلف کتب راهنمایی همراه با تدریس درس به درس و نمونه سوالات امتحانی و مطالب جالب و سر گرم کننده دیگری نیز ببینید.امیدواریم با استفاده از نظریات و انتقادات گرانبهای شما در بهبود کیفیت این وبلاگ بکوشیم. چشم انتظار پیشنهادات و انتقادات گرانبهای شما عزیزان هستیم.
پنجشنبه هفدهم دی 1388 :: 12:45 ::  نويسنده : اصغر احمدی

8. Did they ….. their work?  A. do   b. did   c. does     d. to do

9. Today is Thursday. Yesterday was…….    a. Sunday    b. Monday 

   c. Wednesday   d. Tuesday

10. Today is Thursday. The day before yesterday was……..  . 

 a. Sunday    b. Monday     c. Wednesday   d. Tuesday

11. She …..  late.   A. often comes    b. comes often   c. often

12. She …… at home.    A. always is    b. always      c. is always

13. How …….   come to school?   A. you    b. do     c. do you    d. you do

14. We don’t come to school…….  Fridays.   A. on     b. in    c. at      d. to

15. I visited him …. 8 o’clock.   A.  on     b. in    c. at      d. to

16. Mr Salimi …… us English.   A. teach   b. teaches     c. learn     d. learns

17. I ….. Ali.   A. learn    b. learns    c. knows     d. know

18. I bought ….. butter.   A. a few   b. many   c. some

19. We ate ….. apples.    A. a little   b a lot of   c. much

20. She has a few ….. .   a. rice   b. pens     c. food    d. book

 

Answers 

 

1. d    2. d    3. c     4. a     5. a     6. a     7. b     8. a      9. c     10. d     11. a      12. a      13. c     14. a      15. c      16. b     17. d      18. c      19. b      20. b

In the name of God

 

 

English test, Grade three, Structure and Vocabulary,

 

 

Structure (15 points)

 

A: Change the sentences.

 

1. We listen to the teacher every day.

1. ……………………………………  now.

 

2. I get up at 6 o’clock every morning.

2. ………………………… yesterday.

 

3. He rested at home after lunch Last week.

3. ……………………………………….. every day.


B. Answer these questions.

 

 

4. Do you like your school? Yes, …………..   .  ……………………………………..   .

5. Does Mohsen want that watch? No, ……………….   .  …………………………  .

6. Did you enjoy the cartoons? Yes, …………….   .    ……………………………..   .

7. Did Amir help his friend? Yes, ………………….  .  ………………………………   .


C: Answer these questions.

           

8. How many books are there in the bookcase?  (a lot)      

9. How many students are there in the picture? (30)


D: Make questions.

 

10. ……………………………………………….? Yes, she cleaned the store at 6.

11. ……………………………………………….? she cleaned the store at 6.


E: Make questions.

 

12. He is reading a book. (what)

13. He played football at school. (Where)


F: Make sentences.

 

14. always/ to school/ Ali/ late/ comes/.

15. a newspaper/ every day/ my father/ reads/.

 


Vocabulary (5 points)

 

A: use these words in the sentences.

new/ wheels/ thin/ wallet/ ground

1. My brother is very ………..   .

2. The colour of my ………. Is brown.

3. There is a pen on the ……….   .

4.  My bicycle has two …………  .


B: put the the correct word in the blank.

 

5. The l - - - eats a lot of meat.

6. The t - - - - is a wild animal.

7. The h- - - - is not wild.

8. The postman has a le - - -  - in his hand.


C: Choose the correct word.

 

9. There are 30 days in a ………….   .( year/ week/ month)

10. He is a ……….. doctor. He is a good doctor.( famous/ small/ long)

11. I …….. my grandmother every day. (visit/ live/ go)

12. Please answer my ……. . ( learn/ never/ question)

 

 

 

 

1. زمان جملات را تغيير دهيد.

 

1. Ali and Reza are practicing English now. (every day)

2. He is studying Persian now. (every day)

3.Is Our mother making tea now.(every morning)

4. Our teacher is at school today. (yesterday)

2. پاسخ دهيد.

 

5. Does your father read the book every day? Yes,

6. Is Mina cooking lunch now? No,

7. Are you young or old?

8. Are you playing football now? Yes,

3. با توجه به پرانتز پاسخ دهيد.

 

9. Where is Ali sitting? ( on the bench)

10. Where is the man talking to the children?( in the park)

11. How do you come to school? (by bus)

12. Who is listening to the teacher? (Nima)

4. پرسش مناسب بسازيد.

 

13. …………………………………….? Yes, he is lerning English.

14. …………………………………….? He is learning English.

15. …………………………………….?Yes, Nahid makes breakfast.

16. ……………………………………..? Nahid makes breakfast.

5. با ضماير بازنويسي كنيد.

 

17. My brothers look at the picture.

18. My friend visits Ali and me.

6. جمله بسازيد.

 

19. are/ the/ of/ these/ legs/ table/the/ .

20. have/we/ trees/ in/ garden/ our/tall/.

 

Answers


 

Please read this reading and answer the questions about it.

   

  Every morning Mahmood and his friend, Mahdi, walk to school. They are usually at school before eight o’clock. But yesterday they were not. They waited for the bus for half an hour. They arrived at school at 8. The door of the classroom was not open. Mahdi opened the door and they walked in. Their teacher was not in the classroom. Mahdi and his friend walked to their desks. A few minutes later the teacher opened the door and walked in. He said hello to his students. They opened their books and listened to the teacher.

1.    Who is Mahmood’s friend?

2.    When did they arrive at school yesterday?

3.    Who opened the door of the classroom?

4.    Why did they get to school late yesterday?

5.    Where do Mahmood and Mahdi go every morning?

6.    Did they walk to school yesterday?

7.    Did they arrive at school 8:20?

8.    Did Mahmood or Mahdi open the door?

9.    Do you come to school on foot?
10. Do you come to school by bus?

 


 


 


نمونه سئوال زبان انگلیسی پایه سوم، ترم اول


واژگان :10 نمره

الف ) کلمه ناهماهنگ را مشخص کنید .

1.tiger- people- horse- lion                                                                 

2. butter  -  meat  -   cheese   - milk      


 ب) جملات را کامل کنید.

                                      

3.Eat……………………                              a)your dress

4.Listen…………………                             b)to the radio

5.Put on…………………                             c)some tea

6.Drink………………….                             d)the kitchen

                                                          e)your sandwich


ج ) پاسخ صحیح را از داخل پرانتز انتخاب کنید و در جای خالی بنویسید .

7.Today is Monday. Yesterday was…………..(Tuesday- Sunday- Saturday)

8.The house is not old. It is………( hard- new- small)

9.Your mother’s brother is your ………..(father- brother- uncle)

10. …….. is an animal.(Horse- Wheel- Food)



د) جملات زیر را با استفاده از کلمات داده شده کامل کنید .( یک کلمه اضافی است .)


 Tired- young- tiger- garden- country

11. Mr Amini is a ……… teacher.  

 
2. Friday is the weekend in our ……….. .

13. ……… is a wild animal.

14. There are many trees in the …………   .


 ه ) با توجه به تصاویر داده شده ، جملات زیر را با افزودن یک کلمه کامل کنید .

15. Is she writing a letter ?

     No , she is  ……………. a newspaper  .

 16. He does his  ……………. every evening  . 


  تلفظ: 1 نمره

ط)کدام یک از گزینه های زیر از لحاظ تلفظ با سایر گزینه ها متفاوت است . آنرا مشخص کنید .

 

17.a)country           b)why                    c)ready         d)baby

18.a)picture            b)cross                   c)face           d)doctor


  
   
مکالمه : 4 نمره

ع)با استفاده از کلمات داده شده مکالمه زیر را کامل کنید.

 

(teaches – good – know – who )

 

19.A:Do you  …………..our new teacher ?                   B:No , I don,t  ……………is she ?

20.A:Mrs Tehrani . She ………… us English .               B:Is she a ……………teacher ?

21.A:Yes , she is

 


ف)مکالمه زیر را با نوشتن جملات مناسب کامل کنید .

22.A: Were you in the library yesterday ?         B: No , …………………………………. .

23.A:  …………………………………….?                 B: I was at home .

 


 ساختارهای دستوری: 10 نمره 

 

ی)صحیح ترین گزینه را انتخاب کنید و در جای خالی بنویسید .

 

24. There is ……………  rice in the plate .( a little – a few – many )


25. He  …………lunch at 12 o’clock . ( always eat – eat always – always eats )

26. Do you know that man ? Yes , I know  ………….  (her – me – him )


27. Was the doctor in his office  …………………. ?(every day – now – last night )


  ک ) جمله مقابل را منفی کنید .

 

28. The children were in the mosque  .   …………………………………

                                                                                                      

  

 

ل) با استفاده از کلمه داخل پرانتز زمان جمله داده شده را تغییر دهید .

 

29. The boys play football on Fridays .( now )



 

ص )از هر گروه از کلمات نامرتب یک جمله بسازید .

30. a newspaper – in the evening – reads – my father – usually .

 

 

31. houses – are – new – these .

 


ض) با استفاده از کلمات داخل پرانتز به سوالات زیر پاسخ دهید .

32.How much bread do you buy every day ?( a lot of )

 

 

33.How many books do you see in the bookcase ?( some )

 

 

 

ظ) با توجه به عکس ها به سئوالات زیر جواب دهید .

 

34. What is that ?

      It’s  the   .......          ........  the house .

 

 

35. Is that woman young or old ?  ...........................................    .

 

 

 

املا :

ن) کلمات حرف افتاده را کامل کرده و پایین ورقه دوباره بطور کامل آن کلمات را بنویسید .

 

 

 I  pr-_ctice it  every day . Our nei---bour  is a  fam—us  doctor .

  
My  er—ser is  be—utif—l  .The ro—f  of the k—tchen  is blue .

 He is  hap— y
I  have  dif –erent  books .
 

              

 


  

درک مطلب :9 نمره

 

و) متن زیر را به دقت بخوانید ، سپس به سوالات ( 1و2و3) جواب کامل دهید .

 

         

   This is the picture of a park .You see some people in it . Mohsen and his father are sitting on a bench . Mohsen’s father is reading a newspaper . But Mohsen is eating an ice-cream. He is fifteen years old .

    There is a small bag on the bench . It’,s Mohsen’s bag . You see a small bicycle near them .

    The wheels of the bicycle are small , too . It is not Mohsen’s bicycle. His bicycle is big .

 

1 --در جملات زیر برای جمله صحیح  TRUEو برای جمله غلط  FALSE بنویسید.             

 

48. Mohsen’s father is reading  book  . (                    )

49. Mohsen’s bicycle is near them .      (                    )


2- برای سوالات زیر جواب کامل بنویسید .

50. How old is Mohsen  ?

 

51. Is Mohsen eating a sandwich  ?

 


3- جواب صحیح را با توجه به متن بالا انتخاب کنید و در جای خالی بنویسید.
 

52. This is a picture of a  …………….. .( house – mosque – park )

53. Mohsen’s bicycle is  ……………… .( small – big – new )

 

ق ) با توجه به تصاویر ، جملات زیر را در مقابل تصویر مربوط به خود بنویسید.(یک جمله اضافی است .)

                   - He is cooking lunch .                                    - He is drinking .

                  - He is talking to his friend .                             - He is riding


موضوعات
پیوندهای روزانه
پيوندها


 
 
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است |طراحی : پیچک